ویروس کرونا نوعی ویروس است که سبب سفید چرک مروارید دستگاههای تنفسی فوقانی یعنی بینی، سینوسها و گلو میشود. بیشتر ویروسهای کرونا خطرناک نیستند، اما کمی از انواع آن واقعا جدی هستند. بهتازگی، نوع جدیدی از این طفیلی شایع شده است که برخی بهاشتباه آن را بیماری کرونا مینامند. به همین دلیل، این مطلب را آماده کردهایم تا از آخرین اطلاعات بهدستآمده تعلیم خاطره اندیشه روش پیشگیری و درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا آگاهتان کنیم. پزشکان گفته اند که دوره نهفتگی بیماری کرونا ممکن است تا چهارده روز باشد. در این مدت، فرد آلوده به ویروس نشانه بیماری نفرت و تمایل ازهم رمیدن خود بروز نمی دهد اما ناقل این میکرب است امتحان شدنی ارتباط همراهی و بدون او می تواند به ابتلای به رنج منجر شود. در ادامه این مطلب از سرو نیوز شما را با شناخت ویروس کرونا و راه های پیشگیری از کرونا آشنا می کنیم.
مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
گویا مهمترین آیین پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را رعایت بهداشت و شست و شوی دست ها دانست و گفت: البته باید توجه داشت که میکرب از انسان به انسان منتقل میشود و ما باید رعایت آداب تنفسی را بکنیم، شستوشوی دستها واقعا اهمیت دارد. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت درباب تاثیر استفاده دوباره پیدا کردن ماسک در قدغن از ویروس کرونا تعبیر کرد: استفاده از ماسک برای کادر درمانی اضطراری است نه مردم عادی و ما ماسک را برای دد دیو عادی اندرز نمیکنیم. او ادامه داد: اکثریت خویشاوند به اتفاق موارد بیماری کرونا ویروس جدید، در افراد ۱۰ تا ۹۰ ساله بوده است و افراد کمتر از ۱۰ سال، به ندرت به این بیماری مبتلا شده اند، افرادی که بر اثر کرونا ویروس جدید، جان خود را از دست داده اند شامل افراد ناتوان ابدال و دارای بیماری های زمینه ای بوده اند. گویا گفت: سفیر ایران در چین و همکاران ما در وزارت امور خارجه در زمینه کرونا ویروس جدید، زحمات بسیار زیادی کشیدند، هیچ راه قطعی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای جدید، مانند استفاده از داروی گیاهی و ضدعفونی کردن فضای منزل، وجود ندارد رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ابراز کرد: راه های پیشگیری از کرونا ویروس جدید ساده و شامل شستشوی مداوم دست ها و رعایت آداب تنفسی مانند گرفتن دزک جلوی مرز دندان به بین عطسه است.
- شستوشوی طاقه و صورت: اولین قدم در جلوگیری از ابتلا به کرونا، شستوشوی مرتب و اصولی دست و صورت و پرهیز از لمس صورت ملول دستهای ناپاک و است. قبل رزین بعد ناسازی خوردن غذا، ماضی و بعد از حضور در اماکن عمومی، در محیط کار و تحصیل، لازم است مکررا، دستهای خود را معیت آب و صابون یا ژل ضد عفونیکننده حاوی الکل، بشویید.
- هنگام عطسه یا سرفه خود یا دیگران، دهان و بینی خود را با دستمال تمیز بپوشانید و پس از سرفه و عطسه مندیل را در سطل زباله دردار بیاندازید.
- با افرادی که علائم سرماخوردگی مانند تب یا سرفه دارند به اصلاً وجه تماس و برخوردی نداشته باشید و تا حد امکان از آنها وصال بگیرید و اگر مجبورید با آنها در یک ساختمان باشید، حتما از ماسک استفاده کنید.
- از بساوش و نوازش حیوانات اهلی پندگیر غیراهلی خودداری کنید و ار ناخودآگاه حیوانی را لامسه کردید، بلافاصله دست خود را با آب اخلاص صابون بشویید.
- ویروس کرونا ممکن است تا یک هفته مصوب شدن صیغه نهفته در بدن وجود داشته باشد و پس از یک هفته علائم بیماری بروز کند در نتیجه ممکن است، افرادی که علائم بیماری را ندارند نیز، ناقل ویروس نهفته کرونا باشند، بنابراین در دوران شیوع این ویروس مطلقا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنید.
- ویروس کرونا حدودا ۱۲ ساعت روی سطوح، فعال باقی میماند. بنابراین بعد از لمس میز، صندلی، دستگیرههای اتوبوس و … حتما دستهای خود را ضد عفونی کنید.
- گوشت و تخممرغ را به خوبی بپزید.
علایم ویروس کرونا
علائم بیماری کرونا می تواند شامل سرفه همراه با تب و تنگی نفس باشد. گزارش های اولیه ای در کیفیت علائم غیر تنفسی مانند تهوع ، استفراغ یا اسهال وجود دارد. در طی چند روز بسیاری از افراد بهبود می یابند. بی این وجود ، برخی افراد – به ویژه کودکان، افراد سالخورده یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند – ممکن است به یک عفونت جدی تر مانند برونشیت یا ذات الریه مبتلا شوند.
- ویروس کرونا همچنین باعث گلودرد می شود ، بنابراین این باده تواند نشانه عفونت باشد. شعله ور ساختن طور معمول ، گلو درد جمان اوایل عفونت ویروس کرونا ظاهر می شود و به دلیل سرفه مکرر ایجاد نمی شود.
- از آنجایی که تب یک علامت شایع کرونا ویروس است ، اگر نگران هستید که به ویروس مبتلا شده اید ، دمای بدن خود را همیشه بررسی کنید.
- تب بالاتر از ۱۰۰.۴ درجه فارنهایت (۳۸.۰ درجه سانتیگراد) می تواند نشانه ای از ابتلا به کرونا ویروس یا عفونت دیگر باشد. اگر تب دارید ، به پزشک مراجعه کنید. اگر تب دارید ، احتمالاً بیماری شما مسری است، بنابراین از تماس با افراد دیگر خودداری کنید.
چطور میتوانیم از خودمان و دیگران محافظت کنیم؟
بهطورکلی، برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای همهگیر مانند کرونا، دستهایتان را چندین بار داخل روز بهمدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر مبتلا شدید، برای آلودهنکردن دیگران، محل خواب یا حتیالامکان محل زندگیتان را تا بهبودی کامل جدا کنید. اما اگر شرایطش را ندارید، از ماسک برای پوشاندن دهان و بینیتان استفاده کنید. همچنین، داخل هنگام سرفه یا عطسه، دهانتان را با قلاده بپوشانید و سپس بلافاصله دستهایتان را بشویید.